Onze bieren online kopen? Bestel direct via Brother Beer!

Duurzaamste brouwerij van Rotterdam

Een nieuw, gedurfd craft bierbrouwerij concept

We zijn voor anker gegaan in het Rotterdamse Makers District en hebben een nieuw en onderscheidend brouwconcept dat zijn weerga niet kent gecreëerd; de Stadshaven Brouwerij! Ervaar de unieke combinatie van een state-of-the-art brouwerij en een gastropub aan het water met bieren geïnspireerd op de vitaminerijke geschiedenis van onze locatie.

De Stadshaven Brouwerij is een initiatief van directeur Harm van Deuren, die voor dit project een betrokken groep bierliefhebbers en experts om zich heen heeft verzameld. In februari 2021 kwam onze droom eindelijk uit; de Stadshaven Brouwerij begon met brouwen en in juli 2021 ontvingen we de eerste gasten in onze ‘Waterfront Gastropub.

In ons 100 jaar oude, volledig gerestaureerde fruitpakhuis van ruim 5.000 m2 brouwen we jaarlijks 2 miljoen liter ambachtelijk bier, waarmee we de op één na grootste onafhankelijke craftbierbrouwerij van Nederland zijn!

Onze locatie staat ook bekend als broedplaats, proeftuin en toonaangevend voorbeeld van de circulaire economie van de toekomst! Aangezien innovatie ook door onze aderen en brouwketels stroomt en duurzaamheid een essentieel element is in onze bedrijfsvoering, onze (brouw)processen en in onze menukaart, is het geen toeval dat we hier gevestigd zijn.

Als brouwerij willen we voorop lopen op het gebied van duurzaamheid. Daarom gebruiken we alleen de modernste technieken die zo min mogelijk water en energie verspillen. Dit maakt ons de meest duurzame brouwerij van Rotterdam! Meer weten over ons circulaire brouwproces? Klik dan hier.

Onze brouwerij brouwt batches van 4.000 liter en heeft 19 vergistingstanks met een totale opslagcapaciteit van bijna 200.000 liter! Daarnaast hebben we ook een eigen fust-, blik- en flessenvullijn. Deze laatste vult maar liefst 6.500 flessen per uur!

Wilt u dit alles met eigen ogen zien? Boek dan een rondleiding en neem een kijkje achter de schermen en kom alles te weten over Stadshaven Brouwerij. Klik hier om meer te weten te komen over onze bierenStadshaven-Brouwerij-Historie-Fruit-Haven-01
GESCHIEDENIS VAN STADSHAVEN BROUWERIJ EN MERWE-VIERHAVENS (M4H)

Je vindt ons in het Rotterdamse Merwe-Vierhavengebied (M4H); een oud haventerrein van circa 100 hectare aan de noordzijde van de Maas.

Bouw Merwe-Vierhavens

In navolging van het succes van de Vierhavens (Keile-, Lek-, IJssel- en Koushaven) startte in 1923 de bouw van de Merwehaven, die vervolgens in 1930 werd opgeleverd.
Het Merwe-Vierhavengebied (kortweg M4H) is van oorsprong een stukgoedhaven. Deze havens waren voorzien van genoeg kaderuimte om stukgoederen in kratten, balen, tonnen en zakken neer te zetten. Ons pand deed initieel dienst als opslag voor stukgoederen

1970 Rotterdam Fruit Werf

In 1970 nam één van de grootste fruitimporteurs van Rotterdam, Velleman & Tas, het pand over. Hierdoor groeide het gebied uit tot de grootste fruithaven van Europa en ontstond de Rotterdam Fruit Port ( RFP); het meest vitaminerijke gebied van Nederland. Ons pand groeide uit tot fruitopslag voor citrusfruit; een geschiedenis waar wij trots op zijn en die overal terug te vinden is.

2021: Makers ‘Innovatie’ District

Door de opmars van het fruittransport in koelcontainers (‘reefers’) en de aanleg van de Tweede Maasvlakte verdween de overslagactiviteit geleidelijk uit het Merwe-Vierhavengebied. Samen met de Rotterdamse Droogdok Maatschappij (RDM) vormt het gebied nu het Rotterdam Makers District; de hotspot voor de innovatieve maakindustrie.

Levering van de brouwerij installatie
Video brouwerij (2:45)
Ontmoet onze brouwers
Stadshaven-Brouwerij-Bier-Brouwer-Medewerker
Stijn Beurskens

Brouwer

Stadshaven-Brouwerij-Fusten-Medewerker
Tobias Luckhof

Brouwer

Stadshaven-Brouwerij-Bier-tappen-Tank
Oliver Hudelmaier

Brouwerij Manager

13 Stadshaven Brouwerij Tours
Rondleiding door de Brouwerij?


Boek een Stadshaven Brouwerij Tour en dompel je onder in de wereld van het onze Fearless Beers. Neem een kijkje achter de schermen en maak kennis met ons brouwproces, ontdek onze bijzondere ingrediënten, onze bieren, de rijke historie van de locatie en de duurzame toekomst. Beleef Rotterdam Fruithaven van dichtbij en maak deel uit van de ontwikkeling van Merwe-Vierhavensgebied, een nieuw stadsdeel in wording!


socials
follow our
socials
follow our
socials
follow our
socials
follow our
socials
follow our
socials
follow our
socials
follow our
socials
follow our

Volg ons op Instagram voor de laatste Fearless nieuwtjes, blogs, boeiende podcasts en nog veel meer.

Welkom bij de Stadshaven Brouwerij. Om deze website te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
Ben jij 18 jaar of ouder?