Onze bieren online kopen? Bestel direct via Brother Beer!

Ons circulaire brouwproces

Het Merwe-Vierhavensgebied (M4H) is de broedplaats, proeftuin en leidend voorbeeld van de circulaire economie van de toekomst. Ook bij ons stroomt innovatie door onze aderen en brouwketels. Duurzaamheid is een essentieel onderdeel in onze bedrijfsvoering, onze (brouw)processen en natuurlijk op onze menukaart.

Als brouwerij willen we voorop lopen op het gebied van duurzaamheid. Daarom gebruiken we alleen de modernste technieken die zo min mogelijk water en energie verspillen.


Wil je meer weten over duurzaamheid?

Met deze vijf ‘ingrediënten’ brouwen wij het meest duurzame bier van Rotterdam
Brouwerij installatie
Bierbostel
Zonne-energie
E-scooter accu's
Afvalwater
29 Stadshaven Brouwerij Duurzaamheid Luchtfoto Merwe4 Haven
Een hypermoderne brouwerij installatie

Onze hypermoderne brouwerij installatie - geleverd door het Duitse BrauKon – beschikt over allerlei duurzame eigenschappen. Zo wordt de warmte die vrijkomt uit het koelwater hergebruikt als voorverwarmd brouwwater.

28 Stadshaven Brouwerij Duurzaamheid Floating Farm Bostel

Bierbostel is een waardevol en voedzaam restproduct met veel eiwit. De nabijgelegen Floating Farm gebruikt het als veevoer voor hun koeien. Door deze toevoeging aan hun dieet produceren de koeien ongeveer 2,5 liter extra melk per koe per dag! Daarnaast verwerkt Jordy's Bakery het ook in zijn beroemde bostelbrood, dat ook op onze kaart staat.

27 Stadshaven Brouwerij Duurzaamheid Zonnepanelen

Op ons dak liggen zo'n 1.000 zonnepanelen die in totaal 250.000 kWh per jaar produceren. We vangen meer op dan we (her)gebruiken. Wat we met dit overschot doen? Lees over 'e-scooter accu's'.

26 Stadshaven Brouwerij Duurzaamheid Future Mobility Park
Tweede leven voor e-scooter accu’s

In samenwerking met Stored Energy bouwen we een grote batterij van afgedankte e-scooter batterijen. Deze batterijen slaan de overtollige energie op, die we vervolgens kunnen gebruiken om onze tapsystemen en verlichting weer te laten draaien.

Rainmaker afvalwater
Brouwen met gezuiverd afvalwater

Rainmakers, onze innovatieve buurbedrijf, verwierf bekendheid door water te destilleren uit de lucht en het zuiveren van zeewater. Als onderdeel van een pilotproject vangt Rainmakers ons afvalwater op om het vervolgens te zuiveren en hergebruiken als brouwwater.

29 Stadshaven Brouwerij Duurzaamheid Luchtfoto Merwe4 Haven28 Stadshaven Brouwerij Duurzaamheid Floating Farm Bostel27 Stadshaven Brouwerij Duurzaamheid Zonnepanelen26 Stadshaven Brouwerij Duurzaamheid Future Mobility ParkRainmaker afvalwater
socials
follow our
socials
follow our
socials
follow our
socials
follow our
socials
follow our
socials
follow our
socials
follow our
socials
follow our

Volg ons op Instagram voor de laatste Fearless nieuwtjes, blogs, boeiende podcasts en nog veel meer.

Welkom bij de Stadshaven Brouwerij. Om deze website te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.
Ben jij 18 jaar of ouder?